ZeroWater waterfilter

Als je dit waterfilter hebt gezien & geproefd wil je nooit meer anders!

Sceptisch als ik van nature ben moest ik dit natuurlijk eerst zelf ervaren alvorens ik er een eerlijk oordeel over zou kunnen vellen. Via Instagram werd ik geattendeerd op een waterfilter wat je water zou ontdoen van allerlei stoffen zoals lood en chloor… Je water zou zachter smaken én het is bovendien gezonder voor je.

 

Vijf redenen waarom water filteren zinvol is

1. Het filteren van ongewenste stoffen
In kraanwater zitten veel stoffen die door menselijk handelen in onze drinkwaterbronnen zijn terechtgekomen. Voor drinkwaterbedrijven zijn deze stoffen moeilijk te filteren. Bovendien blijken ze na verloop van tijd gevaarlijker voor onze gezondheid dan gedacht. Hierdoor stellen overheidsinstanties normeringen regelmatig bij. Een aantal voorbeelden zijn PFAS, glyfosaat, lood, fluoride en microplastics.
2. Vervuilde drinkwaterbronnen
Volgens het RIVM is de kwaliteit van de drinkwaterwinningen in Nederland beneden peil. Uit een onderzoek uit 2021 blijkt dat in meer dan de helft van de winningen de waterkwaliteit een probleem vormt – in 135 van de 216 winningen probleemstoffen zijn aangetroffen. Zo worden bijvoorbeeld in één op de drie drinkwaterbronnen (70 van de 216) bestrijdingsmiddelen aangetroffen die de norm overschrijden.
3. Smaak
Smaken verschillen. Zo ook over gefilterd water. Sommige mensen vinden gefilterd water lekkerder dan kraanwater. Dit komt omdat filters mineralen, zouten en metalen verwijderen en het water daardoor lichter en puurder van smaak is. Gefilterd water wordt over het algemeen ervaren als zachter van smaak.
4. Beter voor je apparatuur
Kalkaanslag ziet er niet zo fris uit, maar het kan er ook voor zorgen dat je apparaten minder goed functioneren. Waterleidingen in je apparaat kunnen verstopt raken door kalk, waardoor ze sneller stuk gaan. Om je apparaten in een optimale conditie te houden, is het verstandig om je apparaten regelmatig te ontkalken. Omdat de kalk-concentraties in ons drinkwater per gebied verschillen, is er overal een ander onderhoudsregime nodig.
5. Giftige sporen van leidingen
Via een immens leidingstelsel wordt drinkwater getransporteerd naar onze huizen. In het verleden ontbrak het aan kennis over de gezondheidsschade van de gebruikte materialen. Zo duurde het tot 1960 voordat lood verboden werd in de waterbouw. Maar nog altijd is het materiaal niet verdwenen, waardoor vele kinderen o.a. het risico lopen op een lager IQ. Bij andere gebruikte materialen zijn er ook gezondheidsrisico’s.

Lees hier de uitbegreide versie van deze punten

ZeroWater waterfilter

De waterkan inclusief het filter, meet apparaat en 2 glazen

ZeroWater waterfilter

Een glas gevuld met normaal kraanwater

ZeroWater waterfilter

Een glas gevuld met het gefilterde water

ZeroWater waterfilter

Hoe werkt het waterfilter?

Wil je zuiver drinkwater zonder al te veel moeite? Dan is een ZeroWater filter de oplossing. Het ZeroWater filter haalt alle opgeloste stoffen uit het water, zodat er niks meer in je drinkwater achterblijft. De bekende 2-traps filters halen een deel van de oppervlakte actieve stoffen uit het water. Maar met een 5 traps filter gaat de filtratie stukken beter! ZeroWater is ook het enige filter dat effectief chroom, lood en zelfs PFAS uit jouw water filtert.

Ons filter bestaat uit:

1. GROF BASISFILTER
Filtert fijne deeltjes en bezinksel.
2. FOAM VERDELER
Verdeelt het water gelijkmatig over het filter voor efficiënter gebruik en optimaal filtervermogen.
3. ACTIEF KOOLSTOF & OXYDATIE REDUCTIELEGERING
Filtert diverse verontreinigingen, bijzonder goed op organische stoffen. Vermindert tevens chloor en andere zware metalen en voorkomt schimmelvorming.
4. IONISATIE WISSELAAR
Negatieve en positieve ionen uitwisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug.
5. ULTRA-FIJNE ZEEF & NON-WOVEN MEMBRAANLAGEN
Verwijdert ultrafijne deeltjes.

Hoe lang gaat een zerowater waterfilter mee?

Hoe lang een filter mee gaat hangt helemaal af van de TDS waarde van je kraanwater en de hoeveelheid water die je gebruikt. Via onderstaande tabel krijg je een idee hoe lang het ongeveer duurt alvorens je het filter moet vervangen.

Een filter dient vervangen te worden bij een waarde van 006 PPM of hoger. De andere indicatie van een verzadigd filter is verandering van de geur en / of smaak van het gefilterde water. Voor meer informatie / veelgestelde vragen, klik hier.

Wat is nu mijn eindconclusie?

Dat is dit VEEL eerder had moeten weten! Ik drink het niet alleen elke dag i.p.v. kraanwater, ik kook ermee en maak er mijn Happy Juice mee. Niks anders meer als het aan mij ligt. Ik heb gekozen voor de 1.4 liter kan maar gok dat er voor de zomer wel een grotere is voor buiten, lekker in de tuin genoeten van een heerlijk zacht glaasje water.

Je shopt de kannen hier.

Heb je na het lezen van dit blogartikel toevallig vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op!

Download mijn E-book!

Welkom! Fantastisch dat je dit E-book hebt gevonden en het nu bijna in handen hebt. Hier ontdek je alles over een disbalans in cortisol (het stresshormoon) en welke symptomen daarmee gepaard gaan.

 

Maar dat is niet alles! In deze gids vind je ook dé natuurlijke en hoogwaardige oplossing om binnen 90 dagen jouw klachten te verminderen, zodat je weer de beste versie van jezelf kunt worden!

Je inschrijving is succesvol ontvangen!