Villages Nature® Paris is een vrij nieuwe park van Center Parcs. November 2019 boekten we onze vakantie voor de herfstvakantie in 2020 om daar met onze meiden heen te gaan. We zouden ook naar Disneyland Parijs gaan. Het zou sowieso wellicht de laatste keer worden dat Sanne en Daphne het nog leuk zouden vinden. Rasechte pubers doen liever andere dingen dan knuffelen met Pluto. Al vinden ze achtbanen te gek dus dat was vast goed gekomen. We eindigden de meivakantie (niet de herfstvakantie dus) in Port Zelande en ik vertel je hoe dit kwam…

We gaan ervoor…

2020 Begon, voor ons gevoel zou het een jaar worden waarin we veel doelen zouden behalen. Dat was althans de planning. Totdat… Er ineens een pandemie op het programma stond. Ik zal mijn mening hier niet filteren dat doen mensen toch al genoeg, dit is namelijk niet de basis van dit blog. We hadden goeie hoop, met de juiste oplossingen zou dit zo in de kiem gesmoord worden en kon we weer over tot de orde van de dag. Niets bleek minder waar helaas.

We hebben medio 2020 besloten, daar de pretparken ook dicht gingen tijdens de lockdown, de zwembaden ook en de Thalys niet reed, de vakantie te verplaatsen naar de Meivakantie. We moesten wel ‘even’ ruim € 400,- bij betalen. Meivakantie was kennelijk duurder dan de herfstvakantie. Nu denk ik ook dat C ervoor gezorgd dat alle prijzen lekker opgeschroefd werden. We gingen weer verder duimendraaien dat alles open zou gaan we konden vertrekken. Om de herfstvakantie toch nog goed te benutten zijn we wel een weekje weggeweest in Nederland, naar de Huttenheugte.

Meivakantie Port Zelande | Mama10tje

Meivakantie viel in het water…

De Meivakantie naderde en helaas bleek onze hoop langzaam te vervliegen. Parijs zou hem voorlopig niet gaan worden. Enorm jammer maar het is wat het is. We hebben besloten deze definitief om te zetten naar een weekje Port Zelande in Zuid-Holland. Doordat dit goedkoper bleek dan Parijs (op zich wel logisch ook natuurlijk) kregen we ook nog € 150,- euro aan vouchers mee. Konden we daar mooi boodschappen van doen en hebben we 2 keer eten besteld in het huisje.

Maandag 3 Mei vertrokken we dan met gemengde gevoelens naar Zeeland. Fijn omdat we even een weekje er tussenuit konden in de meivakantie en tegelijkertijd jammer dat we niet naar Parijs konden. Dat was toch wel onze eerste keus. Wie weet mag dat nog eens een keer.

Meivakantie Port Zelande | Mama10tje

We zijn niet de enige…

Wat ons meteen opviel was de enorm drukte op het park, heerlijk. Ik kan daar echt van genieten. Dat ondanks de huidige staat van de wereld mensen gewoon lekker op vakantie gaan, dan wel in NL maar toch. Het appartement zag er ook prima uit. We keken uit over de haven en zaten in het bovenste appartement. Vlakbij de market dome waar we onze boodschappen deden. Daphne en ik zijn op een droge dag samen richting de Noordzee gelopen. De dag was niet allen droog maar toen waaide het ook mega hard. Je kunt je bedenken dat wanneer je bij de zee bent dit X100 is ofzo. Ik heb best doodsangsten uitgestaan in die wind maar zij had de grootste lol, daar doe je het dan toch voor.

Vrijdag hadden we gepland om wat dorpjes te bekijken. Zoutelande begonnen we de reis. Wat een schattig idyllisch dorpje is dat zeg! Mooie huisje, lekker knus, smalle straten en volgens mij een ‘ons kent ons’ plek. Wat ook opvalt, vrijwel alle stranden van Zeeland zijn voorzien van paalhoofden. De paalhoofden in Zeeland staan er om erosie van de kust tegen te gaan. De getijdenstromingen worden door de palen minder sterk, waardoor minder zand wordt meegenomen. In totaal staan er zo’n 98.000 paalhoofden. Dit beeld is best tof om te zien, ik moest en zou daartussen dus een foto maken met Frank.

Meivakantie Port Zelande | Mama10tje

Op de weg terug reden we langs Domburg, we wilden daar heel graag een park bekijken van Roompot. Hof Domburg. Normaal gesproken zouden we Kroatië weer op de lijst hebben staan (ons liefdesland) maar met alle onzekerheden hebben we besloten om nog een jaartje in Nederland op vakantie te gaan. Sanne wil dan eigenlijk ook wel alleen op vakantie dus nu gaan we voor 2 aparte huisjes op 1 park. Zo kan zij samen met vrienden vakantie houden (we gaan haar dus niet constant controleren) en hebben wij met Daphne ook een huisje. Wellicht dat ze nog een vriendinnetje mee kan nemen ook, wel zo gezellig, anders zit ze steeds met haar ouders opgescheept in haar uppie 😛

Park ziet er echt top uit, we mochten er met de auto ook zo op om even rond te kijken. Zeer vriendelijk en gastvrij personeel al zijn we dat van Roompot wel gewend. Onze vakantie voor 2022 staat dus gepland. En dit jaar dan? Dit jaar doen we kleine tripjes, alles is nog zo onzeker. We hopen toch met alle voorspellingen dat het volgend jaar wellicht weer toegankelijker is. Binnen Nederland zal dit sowieso weinig tot geen problemen geven. Zeeland is zo mooi met al haar stranden en omgeving. Je waant je echt even toerist in eigen land, i love it! We hebben ook besloten fietsen te huren tegen die tijd zodat we lekker op de fiets alles kunnen gaan ontdekken. Al met al een fijne tijd gehad in Zeeland, zelfs al hadden we eigenlijk in Parijs moeten zitten 😉

 

Download mijn E-book!

Welkom! Fantastisch dat je dit E-book hebt gevonden en het nu bijna in handen hebt. Hier ontdek je alles over een disbalans in cortisol (het stresshormoon) en welke symptomen daarmee gepaard gaan.

 

Maar dat is niet alles! In deze gids vind je ook dé natuurlijke en hoogwaardige oplossing om binnen 90 dagen jouw klachten te verminderen, zodat je weer de beste versie van jezelf kunt worden!

Je inschrijving is succesvol ontvangen!